Κοινωνικές Δράσεις

Ο σταθμός στα πλαίσια των βιωματικών δραστηριοτήτων αλλά και της αναγκαίας κοινωνικής προσφοράς που απαιτούν οι μέρες μας συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις και προσφορές. Η συμμετοχή των παιδιών – αλλά και των γονέων με τις προσφορές τους - βοηθούν στην κατανόηση της κοινωνικής ανάγκης και των κοινωνικών προβλημάτων των συνανθρώπων μας.


Μέχρι τώρα, κάθε χρόνο ο Σταθμός έχει συμμετάσχει σε ποικίλες δραστηριότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επίσκεψη στην Εντατική Μονάδα Παίδων του ΠαΓΝΗ και την συμμετοχή στην συλλογή τροφίμων και ειδών ρουχισμού του ΚΡΗΤΗ TV.

 

Τα παιδιά του «Χαμόγελου » χαρίζουν χαμόγελα..

Δεκάδες μικρά ανθρωπάκια περνούσαν το κατώφλι του ομίλου της ΚΡΗΤΗ Τ.V με δυσκολία…Η δυσκολία ήταν πως το κάθε ένα από αυτά  κουβαλούσε (ή έσερνε κατά περίπτωση) μια μεγάλη τσάντα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του παιδικού σταθμού «Το Χαμόγελο», Συμεών Σηφάκη, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν τη συλλογή των αγαθών με το πιο γλυκό τους… χαμόγελο!.
sulloghtrofimwn kai eidwn rouxismou tou KRHTH TV    sullogh trofimwn kai eidwn rouxismou tou KRHTH TV

 
Παιδικά χεράκια στόλισαν την παιδιατρική του ΠΑ.ΓΝΗ.

Τα παιδιά του βρεφονηπιακού στθμού «Το Χαμόγελο» πρόσφεραν χαρά στο ΠΑΓΝΗ. Μόνο κοιτώντας τα παιδικά μάτια ξεχνιέσαι από τον πόνο που βλέπεις. Τα μάτια και τα χαμογελά τους, ιδιαίτερα όταν αυτά νιώθουν τόσο σημαντικά.

Και πραγματικά αυτό το (σπάνιο δυστυχώς) συναίσθημα της χαράς το ένιωσαν όλοι, στην Παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ η οποία στολίστηκε από τα χεράκια των παιδιών, κατά κυριολεξία. Τα παιδικά χέρια πήραν «φωτιά» για να φτιάξουν ένα σωρό στολίδια. Επιστρατεύτηκε η φαντασία των μεγάλων και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, φτιάχτηκαν από τους "μαθητές" πραγματικά αριστουργήματα.  

20 κούτες με στολίδια μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική που άλλαξε πρόσωπο, δίνοντας μεγάλη χαρά και στα παιδιά που νοσηλεύονται αλλά και στους γονείς τους. Το πρώτο μάλιστα στολίδι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο το έβαλε ο 10χρονος Χρήστος και στη συνέχεια το δέντρο το «ανέλαβαν» δέκα παιδιά από το προνηπιακό τμήμα του βρεφονηπιακού σταθμού το «Το Χαμόγελο», δίνοντας χρώμα και ζωή στο νοσοκομείο. 
Entatikh Monada Paidwn PaGNH    Entatikh Monada Paidwn PaGNH

1
online επισκέπτες

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019