Βραβεύσεις

Οι διακρίσεις του σταθμού μας έως τώρα..

Πρωτότυπες δραστηριότητες, καινοτόμες εκπαιδευτικές επισκέψεις, σύγχρονα εκπαιδευτικά  προγράμματα, πιστοποιημένοι μάγειρες, πιστοποιημένα υλικά και χώροι δέθηκαν όλα μαζί και μας χάρισαν πιστοποιήσεις και διεθνή βραβεία!

Πιο συγκεκριμένα για την εφαρμογή και αποδοτικότητα των πρότυπων προγραμμάτων περιβαλλονττικής εκπαίδευσης, ο σταθμός «Το Χαμόγελο» τιμήθηκε στο 4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας με το βραβείο: «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ» αλλά και για την υλοποίηση πολυάριθμων και πρωτότυπων δράσεων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία της Φύσης και το Διεθνές Σύστημα των Οικολογικών Σχολείων, με την Πράσινη Σημαία, ανακηρύσσοντας το ως «Οικολογικό Σχολείο».

vraveyseis-toxamogelo

Το πρώτο βραβείο που έλαβε ο βρεφονηπιακός σταθμός από την  Ελληνική Φυκολογική Εταιρία, ήταν το βραβείο για την «Καλύτερη Παρουσίαση» στο 4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας με τίτλο «Τα φύκη στη ζωή του πλανήτη Γη» με θέμα «Υγεία και Ευεξία», που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2015 στο Ενυδρείο Κρήτης. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Σταθμός κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 18 σχολικές ομάδες, οι οποίες έλαβαν μέρος, παρά το νεαρό της ηλικίας των μαθητών του (3,5 – 4 ετών). Το θέμα αυτό επιλέχθηκε με γνώμονα και κριτήριο, το πώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται και κατανοούν φυσικές έννοιες και πράγματα καθώς και πώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν ώστε να ωφεληθούν.

ta fykh sth zwh tou planhth gh-xamogelo
shmaia-oikologiko-sxoleio-toxamogelo

Ο βρεφονηπιακός σταθμός «Το χαμόγελο» στην συνέχεια της συνεργασία του με την Ελληνική Εταιρία της Φύσης, υλοποιεί ένα πλήθος προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέματα, το νερό, τα απορρίμματα, τη σχολική αυλή, την ενέργεια, τη βιοποικιλότητα, τη διατροφή, την ποιότητα ζωής κ.α. και έπειτα από τρία χρόνια συνεχούς προσπάθειας βραβεύεται με την «Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων» και μετονομάζεται επίσημα σε «Αειφόρο Σχολείο», το Δεκέμβριο του 2016.Αυτόματα γίνεται ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ελλάδα που τιμάται με αυτόν τον τίτλο.

Επίσης, το Μάιο του 2018  συμμετείχε στο διαγωνισμό με διοργανωτή την Education Leader Awards και απέσπασε το βραβείο «SILVER» στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις – Περιβαλλοντική συνείδηση».

Στη συνέχεια της προσπάθεια μας, και τρία χρόνια μετά την αρχική βράβευση και την παραλαβή της Πράσινης σημαίας, έγινε επαναξιολόγηση του έργου μας, και ο σταθμός μας επαναβραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ως Συντονιστικό Φορέα του Δικτύου, για τις επιτυχείς δραστηριότητες και δράσεις του, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τον Απρίλιο του 2019.

Επί της ευκαιρίας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για την ευκαιρία που μας έδωσε να είμαστε κι εμείς μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας του δικτύου Οικολογικών Σχολείων. Η επιβράβευση αυτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά του σταθμού μας, στην παιδαγωγική ομάδα και σε όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους αλλά και που ήταν συνοδοιπόροι μας όλα αυτά τα χρόνια στις προσπάθειές μας…

Όλες αυτές οι βραβεύσεις μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους συναδέλφους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να σκέφτονται και να δρουν οικολογικά.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός “Το Χαμόγελο” έχει διακριθεί με επαίνους στoν Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για το δάσος», που διεξήχθη τη σχολική χρονιά 2021-2022 στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και συντονιστικός φορέας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μας επηρεάζουν άμεσα ας γίνουμε όλοι αρωγοί, ώστε να καταφέρουμε από τη μικρή αυτή ηλικία να φυτέψουμε τους «σπόρους» των μελλοντικών ενεργών πολιτών.

Και το ταξίδι συνεχίζεται..!!!

Scroll to top