Υγεία και Πρόληψη

Την τελευταία 20ετία η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στο μεγάλο πρόβλημα της φροντίδας και διαπαιδαγώγησης των βρεφών και των νηπίων, αφού το 40% των Ελληνίδων μητέρων είναι εργαζόμενες.

Όμως η ένταξη των παιδιών σε μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα, όπως οι Σταθμοί, τα κάνει πιο ευάλωτα στην έκθεση μιας πληθώρας λοιμογόνων παραγόντων. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά, ιδιαίτερα τα βρέφη, δεν έχουν πλήρως αναπτύξει τους ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς (αντισώματα) στις λοιμώξεις.

Τα παραπάνω δημιουργούν ένα σημαντικό ζήτημα και ο κάθε σταθμός θα πρέπει εκτός από την φύλαξη και τη διαπαιδαγώγηση, να το αντιμετωπίσει.

ygeia kai prolipsi - xamogelo

Προκειμένου να προφυλάξουμε την υγεία όλων μας, παιδιών και παιδαγωγών είναι αναγκαίο να τηρούνται βασικοί κανόνες δημόσιας υγιεινής. Στο χώρο μας λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προκειμένου να προφυλάξουμε την υγεία των παιδιών αλλά και τη μη εξάπλωση των παθογόνων λοιμώξεων.

Από τη μεριά τους οι γονείς, θα πρέπει εφόσον διαπιστώσουν σημάδια λοίμωξης (ιογενούς ή μικροβιακής) όπως υψηλό πυρετό, ατονία, πόνο, διάρροια κ.ά., να επισκεφθούν τον παιδίατρό τους προκειμένου να ληφθεί η απαραίτητη θεραπευτική αγωγή.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες υγιεινής και μέτρων προφύλαξης από τις λοιμώξεις, έχετε την δυνατότητα να τις πληροφορηθείτε μετά από επίσκεψη στο χώρο μας.

shmaia-oikologiko-sxoleio-toxamogelo
Scroll to top