Κοινωνικές Δράσεις

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Το Χαμόγελο» στα πλαίσια των βιωματικών δραστηριοτήτων αλλά και της αναγκαίας κοινωνικής προσφοράς που απαιτούν οι μέρες μας συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις και προσφορές. Η συμμετοχή των παιδιών – αλλά και των γονέων με τις προσφορές τους – βοηθούν στην κατανόηση της κοινωνικής ανάγκης και των κοινωνικών προβλημάτων των συνανθρώπων μας.

Μέχρι τώρα, κάθε χρόνο ο Σταθμός συμμετέχει σε ποικίλες δραστηριότητες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:
  • Επίσκεψη στην Εντατική Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ
  • «Το χαμόγελο του Παιδιού»
  • Συμμετοχή στη συλλογή τροφίμων και ειδών ρουχισμού του ΚΡΗΤΗ TV
  • ΚΠ ΚΡΗΤΗΣ – Παιδική Αγκαλιά
  • Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Μαλεβιζίου
  • Παιχνίδια για τη δράση «Παιχνιδομαζώματα» του δήμου Ηρακλείου κ.α.

Τα παιδιά του «Χαμόγελου » χαρίζουν χαμόγελα..

Σας παραθέτουμε κάποια ενδεικτικά δημοσιεύματα:

«Δεκάδες μικρά ανθρωπάκια περνούσαν το κατώφλι του ομίλου της ΚΡΗΤΗ Τ.V με δυσκολία… Η δυσκολία ήταν πως το κάθε ένα από αυτά  κουβαλούσε (ή έσερνε κατά περίπτωση) μια μεγάλη τσάντα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του παιδικού σταθμού «Το Χαμόγελο», Συμεών Σηφάκη, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν τη συλλογή των αγαθών με το πιο γλυκό τους.. χαμόγελο!»

«Επιστρατεύτηκε η φαντασία των μεγάλων και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, φτιάχτηκαν από τους “μαθητές” πραγματικά αριστουργήματα, 20 κούτες με στολίδια μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική που άλλαξε πρόσωπο, δίνοντας μεγάλη χαρά και στα παιδιά που νοσηλεύονται αλλά και στους γονείς τους. Το πρώτο μάλιστα στολίδι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο το έβαλε ο 10χρονος Χρήστος και στη συνέχεια το δέντρο το «ανέλαβαν» δέκα παιδιά από το προνηπιακό τμήμα του βρεφονηπιακού σταθμού «Το Χαμόγελο», δίνοντας χρώμα και ζωή στο νοσοκομείο.

Η διεύθυνση του Βρεφονηπιακού  Σταθμού “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ” ευχαριστεί τους γονείς με τα παιδιά τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους γνωστούς και άγνωστους φίλους, που για ακόμα μία φορά στήριξαν με αγάπη και φιλότιμο την προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία σταλθήκαν στις εγκαταστάσεις των συλλόγων.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε…

shmaia-oikologiko-sxoleio-toxamogelo
Scroll to top