Επιλέγοντας Βρεφονηπιακό Σταθμό… «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»

Ένας σταθμός που οραματίζεται με την ελευθερία της φαντασίας.

Αγαπητοί μας γονείς,

με γνώμονα την Αγάπη, την Υπευθυνότητα, τη Χαρά, τη Συνεργασία, το Σεβασμό, και με Έργο Ευθύνης έχουμε δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για τα παιδιά βρεφικής – νηπιακής ηλικίας.

Ο βρεφονηπιακός Σταθμός «Το χαμόγελο» βρίσκεται λίγο έξω από το Ηράκλειο, στο 5ο χλμ. Ηρακλείου – Γαζίου, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας – Τσαλικάκι.

Όραμα μας από την αρχή  ήταν ο χώρος του σχολείου μας να είναι ο χώρος όπου θα νιώθουμε σαν το σπίτι μας.  

Ένας χώρος όπου τα όνειρα μας θα ζωντανεύουν και η κάθε στιγμή του χρόνου θα είναι στιγμή ανυπομονησίας, χαράς, παιχνιδιού, αλλά και γνώσης. Σε ένα αυτόνομο, νεόδμητο κτίριο, ασφαλές, με ειδικά μελετημένους εσωτερικούς χώρους που κάνουν την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων πιο εύκολη. Αίθουσες ευρύχωρες, φωτεινές, όμορφα διακοσμημένες με χρώματα που βοηθούν τα παιδιά να ηρεμούν αλλά συνάμα να συγκεντρώνονται και ειδικά διαμορφωμένες γωνιές παιχνιδιού και μάθησης.

Ο υπαίθριος χώρος για τον αυλισμό των παιδιών είναι άνετος, όμορφα διαμορφωμένος περιφραγμένος με ειδικό χλοοτάπητα για την αποφυγή ατυχημάτων και πιστοποιημένα παιχνίδια, ΕΛΟΤ κ.α. Το κτίριο διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές: ενεργειακή αναβάθμιση, συστήματα πυρασφάλειας, ενεργητικής και παθητικής, αυτόνομα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, πιστοποιημένο τεχνικό ασφαλείας, άρτια καταρτισμένο και πιστοποιημένο προσωπικό – παρασκευαστήριο φαγητού και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Στόχος του σχολείου μας είναι να προτρέπουμε καθημερινά τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους προσφέροντάς τους τη δυνατότητα συνεχούς μάθησης μέσω πρωτότυπων δημιουργικών δραστηριοτήτων και καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα. Οι εγκαταστάσεις του σχολείου μας, το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με τα σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και η συστηματική επαφή με τους γονείς, μας επιτρέπουν:

  • Να ενθαρρύνουμε την κοινωνικοποίηση τους.
  • Να αναδείξουμε τη μοναδικότητά τους.
  • Να καλλιεργήσουμε τις έμφυτες δεξιότητες τους.
  • Να ενισχύουμε τον αυθορμητισμό, την εργατικότητα, την πρωτοβουλία αλλά και την δημιουργικότητα τους.
  • Να συμβάλουμε στην ομαλή μετάβαση τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα αυξημένο ενδιαφέρον τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική πραγματικότητα σχετικά με την έρευνα γύρω από την προσχολική ηλικία, για το πώς η σκέψη των μικρών παιδιών προσεγγίζει το φυσικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ», συμμετέχει στο Διεθνές Σύστημα των Οικολογικών Σχολείων όπου έχει υλοποιήσει σειρά προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Διανύοντας μια αξιόλογη πορεία όλα αυτά τα χρόνια, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών, «Το Χαμόγελο» έχει κινητοποιηθεί και αναλαμβάνει δράση για το περιβάλλον. Μέσα από μία σειρά προγραμμάτων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον προάγοντας τη χαρισματικότατα και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Η εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά πρωτίστως την οικογένεια καθώς με τη συνεχή αλληλεπίδρασή στις γνώσεις, συμμετέχει και δημιουργεί  την ατομική ταυτότητα του κάθε παιδιού και συνάμα της κάθε οικογένειας  στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Και όπως έχει πει και ο μεγάλος 

Φιλόσοφος Αριστοτέλης,

«Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση:

η φύση, η μάθηση και η άσκηση»

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την εμπιστοσύνη…

shmaia-oikologiko-sxoleio-toxamogelo
Scroll to top